Mainos
Mainos

Tämä makupari on syksyn hitti – yhdistä viini trendiherkun kanssa

Oletko jo kokeillut? Loppusyksyn trendikkäin makupari tuo suomalaisesta perinnemakeisesta esiin aivan uusia puolia. 

Viinin ja juustojen yhdistäminen on monelle jo melko tuttua puuhaa. Nyt voit kuitenkin yllättää ystäväsi kokeilemalla hieman erilaista viinin makuparia, nimittäin lakritsia.

Lakritsi ja viini sopivat erinomaisesti toisilleen, vaikka ensikuva tästä makuparista voikin tuntua hieman oudolta.

"Pätevät samat säännöt kuin ruoan kanssa"

Aivan kaikkia lakritsoja ja viinejä ei kannata yhdistää tosiinsa, vaan viini tulee sovittaa makeisten makumaailmaan. Kumpikaan ei siis saisi peittää toisen makua.

Täydellisesti yhdistettynä makupari täydentää erinomaisesti toisiaan, kertoo Sharona Hammerman Winestate Oystä.

– Jos lakritsissa on pehmeitä ja hentoja makuja, ei kannata valita tuhtia punaviiniä, vaan sen sijaan marjaisa ja hedelmäinen viini joka balansoi makumaailmaa, Hammerman kertoo.

Lakritsin ja viinin yhteensovittamisen kanssa pätevät samat säännöt kuin viinin ja ruoankin yhdistämiseenkin. Erittäin makealle maulle ei kannata valita makeaa viiniä, sillä silloin makeutta on liikaa, Hammerman muistuuttaa.

Vahva lakritsi kaipaa täyteläistä viiniä

Makupareja pohtiessa kannattaa miettiä vastakohtia. Esimerkiksi kuiva kompensoi hyvin makeaa. 

– Jos lakritsi on todella makea, sen kanssa kannattaa valita esimerkiksi erittäin kuiva ja hapokas kuohuviini. 

Vahvan lakritsin ja salmiakin kanssa sopivat puolestaan täyteläiset ja tanniiniset viinit, Hammerman toteaa. 

– Tanniinit ja hapot tasapainottavat salmiakin suolaista kirpeyttä, kun samalla suolaisuus korostaa osaltaan viinin hedelmäisyyttä.

Tavallisen peruslakritsin kanssa tuhti punaviini on täydellinen yhdistelmä, kun taas karamellimaisen makeisen kanssa sopivat hedelmäiset valkoviinit. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme