Mainos
Mainos

Tämä tuttu maitotuote parantaa ruokavaliosi laatua

Tuore selvitys paljastaa, että jogurttia syövien ruokatottumukset ovat terveellisemmät kuin jogurttia syömättömien.

Amerikkalaisen selvityksen mukaan jogurtin kulutus liittyi parempaan ruokavalion laatuun. Jos tutkittavien ruokatottumuksiin kuului jogurtin nauttiminen vähintään kerran viikossa, söivät he myös enemmän hedelmiä, kasviksia, täysjyväviljaa, kalaa sekä pähkinöitä kuin jogurttia syömättömät.

Jogurttia syövät saivat enemmän kaliumia ja heillä oli harvemmin liian vähäinen B-vitamiinien, kalsiumin, magnesiumin ja sinkin saanti verrattuna jogurttia harvemmin tai ei lainkaan syöviin amerikkalaisiin.

Jogurtin kulutus vaikutti myönteisesti myös aineenvaihduntaan. Jogurtinsyöjillä oli matalammat veren glukoosiarvot, matalampi systolinen verenpaine ja parempi insuliinin hyväksikäyttö.

Selvityksessä oli mukana yli 6500 tutkittavaa. Naisista 64 prosenttia ja miehistä 41 prosenttia söi jogurttia vähintään kerran viikossa. Keskimäärin vähärasvaista jogurttia kului reilu kaksi annosta viikossa.

Lähde: Maitojaterveys.fi

(MTV3)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot