Mainos
Mainos

"Tämä voisi olla se meidän juttu" – miksi hehkutettua nyhtökauraa ei ole vielä viety ulkomaille?

Tulevaisuuden vientihitiksi kuvailtua suomalaista tuotetta, nyhtökauraa, ei suurista puheista huolimatta ole vielä viety ulkomaille.

Kaurasta, härkäpavuista ja herneistä valmistettu nyhtökaura on saanut viime kuukausina valtavasti huomiota, ja tuotteesta povataan tulevaisuuden vientihittiä. Miksi nyhtökauraa ei vielä myydä ulkomailla?

– Tässä on ollut niin kova kysyntä Suomesta, että se on aiheuttanut sen, että emme ole ehtineet vielä lähteä viemään tuotetta, Huomenta Suomessa vieraillut Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen toteaa.

Viime viikkoina erät nyhtökauraa on myyty suomalaisissa ruokakaupoissa hetkessä loppuun. Kestää vielä tovin ennen kuin kovaan kysyntään pystytään vastaamaan edes Suomessa.

– Tuotantomme on vasta muutaman viikon vanha ja nyt olemme saaneet ensimmäiset toimituksemme kauppaan rullaamaan, Itkonen kertoo.

Se, että nyhtökaura on kadonnut ruokakaupoissa hetkessä suomalaisten ostoskoreihin ja -kärryihin, on ylläpitänyt uskoa siihen, että kun aika on oikea, tuote tulee menestymään myös ulkomailla.

– Aivan ehdottomasti kyllä todellakin katsomme, että tämä on oikein vientituotteiden aatelia, Itkonen kertoo.

– Tämä voisi olla se meidän juttu, Itkonen jatkaa toiveikkaana.

Katso videolta Maija Itkosen ja Helsingin yliopiston professori Kristina Lindströmin haastattelu. Nyhtökaurasta keskusteltiin klo 7:20.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme