Mainos
Mainos

Tässä ainesosassa täydellisten lohkoperunoiden salaisuus? Jamie Oliver: "Kun olet kokeillut tätä kerran, et enää palaa entiseen"

Julkkiskokin mukaan valmiiden perunoiden pinnalle sumutettu viinietikka parantaa tutun lisukkeen makua enemmän kuin uskoitkaan.

Poimi videolta kätevä vinkki perunoiden kuorimiseen. 

Uunissa paahdetut perunat ovat helppotekoisia ja sopivat monen ruoan lisukkeeksi. Huippukokki Jamie Oliver paljastaa nyt joukon niksejä, joilla teet tutusta ruokalajista entistäkin maukkaamman.

Paahda uunissa, riko pinta ja viimeistele etikalla

Julkkiskokin mukaan perunoille kannattaa tehdä muutama temppu silloin, kun ne ovat lähes valmiita. Nosta lähes valmiit perunat pois uunista ja painele niitä hieman kasaan perunanuijan avulla. Rikkomalla hieman perunoiden pintaa, ne paistuvat uunissa entistäkin rapeammiksi.

– Laajenna rapeutuvaa paistopinta-alaa ja anna sisuksen pullahtaa ulos. Kun olet kokeillut tätä kerran, et enää palaa entiseen, Jamie Oliver neuvoo Youtube-videolla.

Tämän jälkeen mies neuvoo lisäämään perunoiden päälle muutaman salvianlehden ja laittamaan perunat takaisin uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Kun perunat ovat tulleet uunista, seuraa viimeinen vaihe. Tässä vaiheessa perunoiden päälle kannattaa kokin mukaan pirskotella viinietikkaa. Tämä onnistuu parhaiten sumuttamalla etikkaa perunoiden päälle pienen suihkepullon avulla.

– Lisää viinietikkaa heti, kun perunat ovat tulleet uunista, jolloin se höyrystyy välittömästi ja antaa perunoille makua, jollaista et osannut edes kuvitella, Jamie Oliver toteaa.

Lähde: GoodtoKnow

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme