Mainos

Tässä on kaupungin paras sienipasta – kokeile kotona helppoa reseptiä

Syksyn sienisadosta valmistuu herkullisen mehevä pasta. Kokeile Makujen aamu -kokin Marcos Goisin superhyvää reseptiä.

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin syyskuussa herkullinen sienipasta. Reseptin loihtinut kokki Marcos Gois lupaa, että tämä pasta on kaupungin paras! Sieniksi voi valita esimerkiksi kantarelleja tai tatteja – myös suolasienet käyvät. 

– Jos valkoviiniä ei löydy, hapokkuutta voi lisätä valkoviinietikalla tai sitruunamehulla, Marcos Gois vinkkaa.

Sienipasta viimeistellään kantarellivoilla. Nam! 

Tässä on nyt sieniseosongin herkuin pasta! Tällä kertaa sienenä on kantarelli, mutta kokeile pastaa myös tateista…taivaallista! Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • tuorepastaa esim. tagliatelleä n.125g/syöjä.
  • n. 500 g kantarelleja (tai herkku- sametti- tai punikkitateja)
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2,5 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 rkl kantarellivoita
  • 50 g parmesaania raastettuna

Kantarellivoi

  • 200 g voita
  • 200 g kantarelleja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Valmista ensin kantarellivoi. Lisää kuivalle pannulle pilkotut kantarellit, anna "hikoilla" hetki. Lisää nokare voita, hienonnettu valkosipuli sekä tuore timjami. Paista kunnes sienet ovat saaneet väriä ja ovat pehmeitä. Kaada sieniseos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kreemiksi. Lisää loppu voi, mielellään kylmänä ja kuutioituna. Lusikoi kantarellivoi tiiviiseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Voit käyttää voita maustamaan ruokia (pasta/risotto), levitteenä leivän päällä tai maustevoin tapaan lihan ja kalan kanssa. Säilyy useita viikkoja kylmässä säilytettynä.

Kiehauta iso kattilallinen vettä pastaa varten valmiiksi. Laita kuivalle pannulle pilkotut/revityt sienet "hikoilemaan". Pilko sillä välin salottisipuli, valkosipuli sekä yrtit. Lisää voi sienten joukkoon ja paista rapeiksi. Lisää samalle pannulle sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää valkoviini, anna haihtua puoleen. Lisää kanaliemi, timjami ja persilja. Hauduta taas puoleen. Lisää kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pastaa 1-2 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kääntele se hyvin kastikkeen joukkoon. Kokoa annokset, viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla sekä kantarellivoilla. Ripottele pinnalle parmesaania.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot