Mainos
Mainos

Tästä ei enää marjapiirakan tekeminen muutu helpommaksi – mahtava resepti!

Huomenta Suomen Makujen aamussa valmistettiin ihanaa puolukkapiirakkaa, joka syntyy superhelposti. Puolukat voi korvata myös muilla marjoilla. 

Jos kaipaat helppoa marjapiirakkareseptiä, tässä se on! Huomenta Suomen Makujen aamun kokki Marcos Gois valmisti herkullisen puolukkapiirakan, jonka tekeminen on vaivatonta. 

– Jos et pidä puolukoista, voit korvata ne myös esimerkiksi mustikoilla tai omenoilla, Gois vinkkaa.

Tästä ei enää marjapiirakan tekeminen muutu helpommaksi. Bonuksena on aivan ihana piirakka, jossa maistuu happaman ja makean sopusointuinen liitto! Vinkki: Reseptissä puolukan voi korvata myös vaikka mustikalla tai omenoilla.

Ainekset (1 uunipannullinen)

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 3 dl sokeria
  • 250 g voita sulatettuna
  • 1 kananmuna
  • 2 dl piimää

pinnalle

  • 1 l puolukoita
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Sekoita kaikki muut ainekset keskenään kulhossa, paitsi kananmuna ja piimä. Ota murumaisesta taikinasta 2 dl sivuun pinnan viimeistelyä varten. Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan piimä ja kananmuna hyvin sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele pinnalle puolukat, joiden joukkoon on skeoitettu 1 dl sokeria. Murusta pinnalle murutaikina. Paista piirakkaa 220 asteeisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme