Mainos
Mainos

Tästä reseptistä tulee vielä hitti! Supersuosittu nyhtökaura mullistaa klassikkoruoan

Nyhtökauran kehittäjät Maija Itkonen ja Reetta Kivelä haluavat haastaa suomalaiset lisäämään vegepäiviä arkiruokailuunsa. Sitä helpottamaan he ovat julkaisseet keittokirjan Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja (Siltala, 2016).

Tänä vuonna kauppoihin ilmestynyt nyhtökaura on saavuttanut huiman suosion. Suomalaisinnovaatio on niin haluttua tavaraa, että se suorastaan viedään käsistä.

Maija Itkosen ja Reetta Kivelän reseptikirja sisältää nyhtökauralla ryyditettyjä reseptejä arkeen ja juhlaan.

Nyhtökaura taipuu monenlaisiin herkkuihin ja myös moni perinneruoka saa uusia ulottuvuuksia.

Esimerkiksi klassinen makaronilaatikko muuntuu herkulliseksi kasvisversioksi ja maistuu myös lapsille.

– Paahdettu sipuli tuo aromaattisuutta perinteisen reseptin nyhtökauraversioon, kirjassa todetaan.

Makaronilaatikko

250 g nude-nyhtökauraa
5 dl makaronia
2 dl paahdettua sipulia
½ tl paprikajauhetta
suolaa
öljyä paistamiseen

Munamaito

2 kananmunaa
5 dl (kaura)maitoa
suolaa
valko- tai mustapippuria

Pinnalle

korppujauhoa tai
1–2 dl juustoraastetta

Tee näin

Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Riko munat kulhoon. Lisää maito, suola ja pippuri vatkaten joukkoon. Hienonna nyhtökaura ja paista sitä pannulla öljyssä hetki.

Laita kaikki ainekset voideltuun vuokaan ja sekoita. Lisää vuokaan munamaito. Ripottele päälle korppujauhoa tai juustoraastetta.

Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Lähde: Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme