Mainos
Mainos

Tästä syystä banaanit tummuvat – uskomaton selitys

Tiesitkö, miksi banaanien pinnalle ilmestyy mustia pilkkuja?

Kun banaanit kypsyvät, niiden pinnalle ilmestyy tuttuja, tummia täpliä. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mistä tämä johtuu?

Tietty entsyymi aiheuttaa banaanien tummumisen

Banaaniin ilmestyvät tummat pilkut johtuvat tietystä entsyymistä, tyrosinaasista. Harva tietää, että samaa entsyymiä on myös ihmisten iholla – ja melanoomasta kärsivien iholla tyrosinaasia on enemmän kuin terveellä iholla. Saksalaisessa Angewandte Chemie -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa saatiin vastikään viitteitä siitä, että banaaneja saatetaan pystyä tulevaisuudessa hyödyntämään juuri tummumisen vuoksi ihosyövän diagnosoinnissa.

Banaaneista apua ihosyöpätutkimuksiin?

Sveitsiläisen Laboratory of Physical and Analytical Electrochemistryn tutkijat ottivat ihosyövän tutkimisessa edistysaskeleen hyödyntäessään tutkimuksissaan tummuvia banaaneja. Ihosyövän esivaiheissa tyrosinaasia on vaihea havaita iholla, mutta syövän edetessä entsyymi on tavallisesti koko ajan selvemmin havaittavissa iholla.

Lähde: Daily Mail

Voiko banaanin tummumisen peruuttaa? Katso video!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme