Mainos
Mainos

Tätä kannattaa kokeilla, jos välttelee kaloreita: Terveellisin tapa kypsentää broileri

Broileri on erittäin suosittua sen vähärasvaisuuden vuoksi. Siitä huolimatta sen kypsennystavalla on väliä, jos haluaa välttää ylimääräistä rasvaa ja turhia kaloreita.

Mutta mikä on terveellisin tapa kypsentää broileri? Mututuntumalla grillaaminen voi tuntua terveellisimmältä tavalta, mutta Hello Fresh -verkkosivuston ravitsemusasiantuntijan Rebecca Lewisin mukaan on vieläkin terveellisempi tapa.

Paras tapa: Keittäminen

Lewisin mukaan keittäminen on terveellisin tapa kypsentää broileri. Noin sadassa grammassa keitettyä broileria on noin sata kaloria.

– Keittämällä altistat kananlihan vain kiehuvan kuumalle vedelle, etkä millekään ylimääräiselle, Lewis kertoo.

Keitetty broileri jättää maun puolesta ehkä toivomisen varaa, mutta yrteillä, mausteilla ja kasviksilla saa lihaan lisää makua keittäessä.

Toiseksi paras tapa: Grillaaminen

Grillaaminen on myös suhteellisen terveellinen tapa kypsentää broileria. Sen terveellisyys riippuu pitkälti siitä, kuinka pienen määrän öljyä tai muuta rasvaa lihan pintaan sivelee ennen grilliin laittamista.

Marinoimalla lihan etukäteen ennen grillaamista saa broileriin myös paljon makua.

Kolmas sija: Pannulla paistaminen

Pannulla paistaminenkaan ei ole loppujen lopuksi kovin epäterveellistä, jos käytettävissä on laadukkaasti pinnoitettu paistinpannu. Tällöin rasvaa ei myöskään tarvitse lisätä paljoa paistamista varten.

Jos broileriin haluaa rapean pinnan, kannattaa se paistaa kuumalla pannulla pinnasta rapeaksi ja kypsentämällä sen loppuun kauttaaltaan uunissa.

Epäterveellisin tapa: Uppopaistaminen

Tämä voi olla itsestään selvää suurimmalle osalle, mutta kanan kypsentäminen uppopaistamalla on epäterveellistä. Paistaminen pannussa tai padassa öljyyn upotettuna kyllästää broilerin rasvalla ja täten myös kaloreilla.

Broilerin leivittäminen on myös varma turhien kaloreiden lähde, mutta leivitetystä kanastakin voi saada hieman terveellisempää, jos sen valmistaa uppopaistamisen sijaan uunin grillivastuksen alla. Näin broilerista saa rapeaa ilman ylimääräistä rasvaa.

---

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme