Mainos
Mainos

Tätä reseptiä on pakko kokeilla! Uudet perunat saavat täydellisen maun

Huomenta Suomen ruokaohjelman kokki ja ruokabloggaaja Nanna Rintala rakastaa uusia perunoita, mutta ei jaksa syödä niitä aivan koko kesää pelkän voin kanssa.

Suosittua Kaikki äitini reseptit -blogia pitävän kokin sitruunamarinoitujen perunoiden resepti tekee oikeutta uusien perunoiden ainutlaatuiselle maulle ja rakenteelle. Kokeile tarjota raikas perunalisäke esimerkiksi grilliruuan kyljessä.

Nanna Rintalan sitruunamarinoidut uudet perunat

Ainekset:

2 kg tasakokoisia uusia perunoita
1 dl hyvää oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä
1 puntti silputtua persiljaa
suolahiutaleita
mustapippuria

Keitä puhdistetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa talouspaperin tai keittiöpyyhkeen alla hetken.

Valmista marinadi sekoittamalla yhteen öljy, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja persilja. Kaada marinadi vielä haaleiden perunoiden päälle, sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nauti! Jos perunat ovat vielä liian kuumia, saattaa valkosipuli muuttua sinertäväksi.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme