Mainos
Mainos

Täydellinen proteiinilounas, joka syntyy melkein itsestään – niin helppoa ja hyvää!

Yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista resepteistä on tämä munakasrulla, joka syntyy käden käänteessä ja kypsyy uunissa.

Munakasrulla on täydellinen lounas, tai miksei myös ravitseva aamupala. Kananmunien sisältämän proteiinin ansiosta ruoka pitää nälän loitolla tehokkaasti. Mikä parasta, munakasrulla syntyy kätevästi uunissa ja voit vaihdella sen täytteitä jääkaapin sisällön mukaan.

Tämän munakkaan valmistamiseen et siis tarvitse paistinpannulla kikkailua, eikä sinun tarvitse pelätä, että munakas leviää pitkin pannua tai palaa pohjaan. 

Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Hellapoliisi

Valmista viikonlopun brunssille herkullinen munakasrulla. Täytteeksi voit laittaa omia lempiaineksia, kuten fetajuustoa, tuoreita yrttejä, savustettua lohta tai raikkaita kasviksia.

6-8 annosta

  • 6 munaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Täyte

  • 200 g kinkkurouhetta tai –suikaleita
  • ½-1 punainen paprika kuutioina tai suikaleina
  • 150 g juustoraastetta

Pinnalle

  • hieman juustoraastetta
  • mustapippuria rouheena
  • pinaattia tai rucolaa

Valmistusohje

Sekoita munat, maito, suola ja pippuri kulhossa.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.

Kumoa munakaslevy leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle kinkkurouhetta tai –suikaleita, paprikakuutioita tai –suikaleita ja juustoraastetta.

Jätä hieman juustoraastetta sivuun.

Kääri munakaslevy rullalle ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Laita hetkeksi uuniin, kunnes juusto alkaa sulaa.

Nosta tarjolle ja koristele halutessasi mustapippurirouheella ja pinaatinlehdillä tai rucolalla.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme