Mainos
Mainos

Täydellisen mehevä lihakastike: Valmista jauhelihasta tai vaikka ankasta – "kuuluu lempiruokiini"

Sivumaku-blogin Jani Kinnusen lempiruokiin kuuluu italialainen lihakastike, ragù, jonka voi valmistaa arkisesti jauhelihaan tai juhlallisemmin ankkaan.

– Vienosti ja lempeästi hauduteltu italialainen lihakastike ragù kuuluu lempiruokiini. Sen voi tehdä bolognalaisittain jauhelihasta, napolilaisittain krouvimmin tai vaikka näin, ankan koivista, Sivumaku-blogin Jani Kinnunen vinkkaa.

Ankka tuo lihakastikkeeseen erilaista, makeampaa ja syvempää makua. Ankankoipia löytää purkitettuna ja valmiiksi kypsennettynä, mutta tuoreet tai pakastetut koivet toimivat kastikkeessakin.

– Niiden kanssa pysyy kontrolli paremmin hallussa. Maksoin koivista 3,5-4,5 euroa kappaleelta, koosta riippuen, kertoo Kinnunen.

Kokonaisista koivista saa lihan lisäksi talteen luut, joista voi keittää herkullisen liemen.

Katso ankka-ragùn resepti Sivumaku-blogista.

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme