Mainos
Mainos

Täydellisen munakokkelin salaisuus: Vinkki, joka takaa sen, ettet epäonnistu!

Aamupalapöydän klassikko eli munakokkeli valmistuu helposti vesihauteessa.

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki paljastaa Muna-keittokirjassaan täydellisen pehmeän munakokkelin salaisuuden. Buffetpöydän munakokkeli on harmillisen usein kuivaa, kylmää ja kovaa, vaikka parhaimmillaan munakokkeli tarjoillaan pehmeänä ja lämpimänä.

Pannulla munakokkeli on suuremmassa riskissä kypsentyä kuivaksi, sillä sen salaisuus on hitaassa kypsentämisessä. Munakokkeli kannattaakin valmistaa siis vesihauteessa.

Munakokkeli vesihauteessa

  • 8 kananmunaa
  • 4 rkl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria

Sekoita raaka-aineet kulhossa. Nosta metallinen kulho vesihauteen päälle ja lisää joukkoon kolme ruokalusikallista voita. Kun voi on sulanut, kaada munaseos joukkoon. Sekoittele munakokkelia puuhaarukalla, kunnes se on valmista. Täydellinen munakokkeli on kermaisen pehmeää ja paksua.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme