Mainos
Mainos

Täydellisen pihvin salaisuus – älä vaan tee näitä mokia!

Täydellisen pihvin valmistaminen voi osoittautua yllättävän helpoksi silloin, kun lihan siihen on varattu tarpeeksi aikaa ja kärsivällisyyttä. Poimi vinkit siihen, kuinka yleisimmät sudenkuopat pihvinpaistossa on mahdollista välttää!

Vaikka pihvin paistaminen kuulostaa yksinkertaiselta, on lyhyen paistohetken aikana yllättävän helppo sortua kohtalokkaisiin virheisiin. Kiinnitä huomiota jokaiseen liikkeeseen, jonka keittiössä pihvien paistamisen yhteydessä teet, niin voit kehittyä mahtavaksi kotikokiksi, joka on tunnettu täydellisistä pihveistään.

Panosta lihan maustamiseen

Suola poistaa nestettä lihasta, ja etenkin tästä syystä oikea-aikainen maustaminen on pihvin onnistumisen kannalta avainasemassa. Jos pihvi pintamaustetaan perinteiseen tyyliin suolalla ja pippurilla, on mausteet hyvä lisätä lihan pinnalle vasta juuri ennen paistamista – tai paistamisen aikana, jotta liha säilyttää mehukkuutensa.

Älä höyrystä lihaa

Jos tarkoitus ei ole valmistaa pitkään haudutettavaa pataruokaa, on tärkeää, että pannun paistolämpötila on lihan tasaiselle ja pikaiselle kypsymiselle kaikkein otollisin. Kun pihvin asettaa tarpeeksi kuumalle, muttei savuavalle pannulle, varmistuu se, että lihan pinta kypsyy nopeasti ja se säilyttää mehukkuutensa ja maukkautensa.

Älä jätä lihaa raa'aksi

Kauniisti punertavan pihvin ja raa'an pihvin välillä on vissi ero: lihaa ei koskaan saa jättää raa'aksi, mutta punertavaa väriä tavoitellaan. Liha jää helpommin raa'aksi silloin kun se on kypsytetty kylmänä – tai jopa jäisenä. Vaikka illallinen hieman viivästyisikin, on äärimmäisen tärkeää, että liha on huoneenlämpöistä kun se valmistetaan.

Luota apukeinoihin

Jos pihvinpaisto ei ole tuttua puuhaa, kannattaa suosiolla turvautua apuvälineisiin. Lihan sisälämpömittari on oivallinen apu täydellisen kypsyyden saavuttamiseksi, jos oma arviointikyky ei lihan valmistuksessa ole vielä hioutunut.

Älä syö pihviä heti

Lihan on tärkeää antaa vetäytyä hetki paistamisen jälkeen. Vaikka nälkä olisi kova, on kaiken vaivan arvoista antaa lihan odottaa tovi ennen kuin se leikataan ja syödään. Se, että lihasnesteet valuvat ensimmäisen viillon jälkeen lautaselle, ei paranna kenenkään ruokailuelämystä.

Kiinnitä huomiota lihan rasvaisuuteen

Useissa pihvilihoissa on jäljellä rasvaa, joka mehevöittää sitä, mutta rasvaa ei kuitenkaan kannata jättää lihaan liikaa, sillä se palaa helposti. Jos pihvin reunoilla on huomattavan paljon rasvaa, kannattaa sitä leikata hieman veitsellä pois, jottei pihvi paistu epämiellyttävän mustaksi.

Lähde: Huffington Post


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme