Mainos
Mainos

Täydellistä jouluherkkua – poimi perinteisen luumukiisselin resepti

Luumukiisseli on joulun klassikkojälkiruoka, joka maistuu joko riisipuuron kanssa tai sellaisenaan. Poimi perinneherkun resepti!

Koulun kotitaloustunneilta tutusta Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan Keitämme ja leivomme 2 -kirjasta(WSOY) löytyy perinteisen luumukiisselin resepti. Verestä muistoja ja valmista perinteistä kiisseliä joulun iloksi! 

Luumukiisseli

100 g kuivattuja luumuja
6 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Suurus:
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Pane luumut sokerilla maustettuun veteen likoon muutamaksi tunniksi.

Keitä luumuja liotusvedessään niin kauan, että ne pehmenevät.

Nosta luumut reikäkauhalla tai lusikalla ja pane tarjoiluastiaan.

Lisää sitruunan mehu keitinliemeen ja suurusta keitto.

Kaada kiehahtanut keitto luumujen päälle tarjoiluastiaan ja jäähdytä ruoka.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme