Mainos
Mainos

Täydellistä riisiä? Näin onnistut takuulla

Oikein valmistetun riisin tulisi olla kevyttä ja maistuvaa, mutta valmistus ei aina onnistu suunnitelmien mukaan.

BBC-sivustolla neuvotaan, kuinka pitkäjyväinen riisi tai basmatiriisi kannattaa valmistaa.

Valmistusohje:

1. Pese riisi kylmän veden alla ennen keittämistä. 

2. Valuta riisi ja laita seuraavaksi keitinastiaan. Peitä riisit vedellä niin, että niiden päällä on ylimääräistä vettä noin 1,5 senttimetriä.

3. Lisää joukkoon runsaasti suolaa.

4. Anna veden ensiksi kiehahtaa ja aseta lämpöä heti pienemmälle.

5. Peitä astia kannella ja anna kiehua noin 10–12 minuuttia.

6. Keittämisen jälkeen käy riisi hellävaraisesti läpi haarukan avulla. 

LUE MYÖS:

Lähde: BBC

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme