Mainos
Mainos

Teeasiantuntija varoittaa: Ethän keitä samaa vettä useampaan kertaan vedenkeittimellä?

Jos todella haluat hyvän kupillisen teetä, kannattaa kiinnittää huomiota myös teeveden laatuun.

Englantilainen teeasiantuntija, teeyhdistyksen puheenjohtaja William Gorman varoittaa yleisestä virheestä, johon moni suomalainenkin sortuu. Gormanin mukaan samaa vettä ei pitäisi koskaan kuumentaa tai keittää useampaan kertaan vedenkeittimessä.

Teeasiantuntija kertoo veden uudelleenkeittämisen vievän vedestä sen happea ja typpeä, mikä johtaa huonoon teehen. Sen sijaan teetä voisikin uudelleenlämmittää suoraan mikrossa.

– Parempi ratkaisu on laittaa tee mikroon 15-20 sekunniksi. Kun lämmität teen mikrossa, sekoitat vain hieman juoman molekyylejä, eikä se vaikuta makuun, Gorman vakuuttaa.

Teenjuojien on myös syytä muistaa useampien teelaatujen menevän pilalle, jos ne hauduttaa kiehuvaan veteen. Tässä kätevä muistitaulukko:


lämpötilahaudutuskerrat
musta tee90–100°C
2-3
pu'erh-tee
95–97°C
5-20
oolong-tee
90–95°C
4-6
vihreä tee
70–80°C
1-3


Lähteet: Mirror, Teekauppa

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme