Mainos
Mainos

Tehdäänkö McDonald'sin ranskalaiset oikeasti jauhoista? Suomalaiset saivat vastauksen

Mistä Mäkkärin ranskalaiset oikeasti valmistetaan: jauhoista vai perunoista? Katso videolta pikaruokaketjun vastaus. 

Suomen McDonald’s avasi alkuvuodesta Kysy ruoasta -sivuston, jossa kuluttajilla on mahdollisuus esittää mieltään askarruttavia kysymyksiä pikaruokaketjun ruoasta. Palstalle on sadellut erilaisia kysymyksiä aina tuotteiden valmistusprosesseista niiden sisältöön. 

Ruokamyyttejä kumotakseen Suomen McDonald’silla on myös tehty vastausvideoita, joissa avataan tuotteiden valmistus-, säilytys- ja tuotantoprosesseja. 

Pikaruokaranskalaisilla sama tehdas, eri sisältö

Tiesitkö, että McDonald'sin, Hesburgerin ja Burger Kingin ranskanperunat tulevat kaikki samalta valmistajalta, Lamb Westonilta Hollannista? Kaikkien kolmen pikaruokaravintolan ranskanperunat eroavat kuitenkin toisistaan.

Hesburgerin ja Burger Kingin ranskanperunoissa on perunan lisäksi kuorrute, joka on tehty muun muassa riisijauhosta. 

McDonald'sin ranskanperunat: peruna, kasviöljy (rypsi- ja auringonkukkaöljy), dekstroosi ja stabilointiaine (E450). Paistoöljy sisältää auringonkukkaöljyä ja rypsiöljyä.

Hesburgerin ranskanperunat: peruna, kuorrute (muunneltu tärkkelys, riisijauho, tärkkelys, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeutusaine (ksantaanikumi), mausteuutteet (E100, E160c), rypälesokeri) ja auringonkukkaöljy. Ranskanperunat paistetaan rypsiöljyssä.

Burger Kingin ranskanperunat: peruna, kasviöljy (palmuöljy), muunnettu perunatärkkelys, riisijauho, perunadekstriini, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeuttamisaine (E415). Burger Kingin käyttämä paistoöljy sisältää palmuöljyä ja auringonkukkaöljyä.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme