Mainos
Mainos

Terveellinen ruokavaliosi ei ehkä olekaan niin terveellinen – sorrutko tähän virheeseen?

Jos ruokavaliosi on terveellinen, mutta suhteellisen yksipuolinen, kannattaa miettiä, saatko siitä varmasti kaikkia tarvitsemiasi ravintoaineita.

Monella terveellinen ruokavalio koostuu aina samoista maukkaiksi todetuista lounassalaateista ja samanlaisesta päivällisestä ilta toisensa jälkeen. Onko samoihin ruokiin jumittumisesta haittaa, vaikka ruoat itsessään olisivatkin terveellisiä ja maistuvia?

Naisten terveyteen erikoistuneen lääkärin, Nieca Goldbergin, mukaan ruokia kannattaisi ehdottomasti vaihdella. Goldbergin mukaan on toki hyvä, että kaapista löytyy joitain vakituisia, hyviksi havaittuja terveellisiä ruokia, mutta samoihin ruokiin jumittuminen tarkoittaa sitä, ettei ruokavalio voi olla kovinkaan monipuolinen.

Goldberg muistuttaakin, että on melkein mahdotonta saada ruokavaliostaan kaikkia elimistön tarvitsemia ravintoaineita syömättä laajaa kirjoa erilaisia hedelmiä, vihanneksia, täysjyvää sekä vähärasvaista proteiinia. Vaikka siis ruokavaliosi olisi terveellinen, vähäkalorinen ja sisältäisi vain vähän tyydyttynyttä rasvaa, jää ruokavaliostasi silti puuttumaan joitain terveyden kannalta oleellisia ravintoaineita.

Kannattaa myös huomioida, että päivästä toiseen syödyt samat ruoat alkavat pian kyllästyttää. Se taas puolestaan saattaa johtaa ylensyömiseen ja epäterveellisemmille mieliteoille antautumiseen.

Laajenna siis ruokalistaasi ja syö rohkeasti monipuolisemmin. Kokeile jotain uutta edes yhdellä aterialla päivässä. Hylkää huomenna perinteinen lounaalla syöty salaatti ja kokeile sen sijaan keittoa. Tai valitse kotimatkalla kaupasta sellaisia hedelmiä, joita et normaalisti söisi.

Kokeile – näin valmistuu couscous-salaatti:

(MTV LIFESTYLE)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot