Mainos
Mainos

Terveellinen vaihtoehto ei olekaan välttämättä paras – varo näitä ruokia ennen treeniä!

Popsugar-sivusto kokosi yhteen ruokia, joita kannattaa syödä ennen treenejä. Syömällä riittävän kevyesti – ja oikeita ruoka-aineita – ennen treenejä voi taata sen, ettei ikävä olo yllätä kesken urheilusuorituksen.

Ennen urheilusuoritusta saattaa olla vaikea valita välipalaa, sillä se sattaa pahimmillaan vaikuttaa hyvinkin ikävästi treeneihin. Terveellisimmät vaihtoehdot eivät välttämättä olekaan niitä kaikkein sopivimpia välipaloja juuri ennen treenejä.

Karta kuitupommeja

Juuri ennen urheilusuoritusta ei kannata syödä erityisemmin kuituja, sillä ne sulavat hitaasti ja voivat siten aiheuttaa ikävän tunteen urheilun aikana. Elintärkeiden kuitujen syöminen kannattaa ajoittaa sellaiseen ajankohtaan, ettei lähitunteina tarvitse lähteä liikkumaan aktiivisesti.

Yhdistä proteiinit ja hiilihydraatit

Hiilihydraatit ovat elimistön polttoainetta, ja ennen treeniä ajoitetulle aterialle kannattaakin valita sekä hyylihydraatteja että proteiinia. Juuri ennen treeniä on kuitenkin parempi syödä nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja, jos edellisestä ateriasta on ennättänyt kulua ennen treeniä jo tovi.

Valitse vatsaystävällistä ruokaa

Jos aiemmat kokemukset ovat osoittaneet, että tietyt ruoka-aineet aiheuttavat ikävää oloa tai ilmavaivoja, kannattaa näitä ruokia välttää erityisesti ennen treeniä.

Älä syö liikaa

Juuri ennen urheilusuoritusta ei missään nimessä kannata syödä suurta annosta, sillä ruoka ei ehdi juurikaan sulamaan ennen treeniä. Nyrkkisääntönä voi pitää vaikkapa sitä, ettei juuri ennen urheilusuoritusta tulisi syötyä yli 150 kilokaloria.

Valitse energiapatukka tarkkaan

Energiapatukat voivat olla juuri sopiva välipala ennen treeniä, mutta kannattaa kiinnittää huomiota patukan sisältämään energiamäärään. Joskus energia- tai proteiinipatukka voi sisältää jopa 250 kilokaloria. Tällöin patukasta kannattaakin syödä juuri ennen treeniä vain puolet.

Muista ajoitus

Nyrkkisääntönä kannattaa pitää sitä, että välipala ennen treeniä syödään viimeistään puoli tuntia ennen urheilusuoritusta.

Lähde: Popsugar

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme