Mainos
Mainos

Terveellistä ja helppoa mökkiruokaa – herkulliset kalaideat kesäpöytään!

Kevyet kalaruoat sopivat hyvin lämpimiin kesäpäiviin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi vihannestaskussa grillattu kala?

Kokeile Pro Kalan parhaita kalareseptejä! 

Kesän herkullisimmat kalareseptit

Miedosti savustettua Aurajuustolohta

Pro Kalan kesäisessä lohireseptissä Aurajuusto yhdistyy lohen kanssa.

n. 800 g kirjolohta (ruodottomana fileenä)

rypsiöljyä

0,5 tl hienoa merisuolaa

1 tl hienoa sokeria

aurajuustoa

1 tl rosé-pippuria

Valmistusohje

Kuivaa kalan pinta. Sivele kalan nahkapuolelle hieman rypsiöljyä. Leikkaa kalafileeseen pitkittäin noin 2 cm syvä viilto. Mausta kala suolalla, sokerilla ja rosé-pippurilla. Murustele aurajuustoa kalan päälle ja laita hieman juustoa pitkän viillon sisään. Kalan voi savustaa joko savustuspussissa, sähkösavustimessa tai savustuspöntössä.

Savustus sähkösavustimessa:

Levittele iso kourallinen savustuspuruja sekä pari sokeripalaa savustuspöntön pellille. Laita maustettu kirjolohifilee savustuspöntön ritilälle odottamaan. Kuumenna sähkösavustin. Päästä ensimmäinen savu ulos ja kuumenna uudestaan. Laita kirjolohifilee ritilän avulla savustuspönttöön ja sulje luukku. Savusta kirjolohifileetä noin 8 minuuttia. Loppukypsennä kirjolohifilee 180 °C-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes kala on mehevän kypsää. Kalaa ei saa ylikypsentää jottei se kuivu! Kalan voi myös jättää roséeksi.

Monessa kaupassa myydään valmiiksi savustettua, aurajuustolla maustettua lohta ja voit käyttää sitä halutessasi. Tarjoile savustettu aurajuustolohi esimerkiksi perunapyreen ja keitetyn vihreän parsan kera.

Pro Kalan kevyt grilliherkku on kesäisen hellepäivän herkku.

150 g nahatonta (pakaste)kalafileetä/ruokailija, esim. ahventa tai kuhaa ruodottomaksi leikattuna

hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä

50 g voita

1 appelsiini

1 fenkoli

1 pieni kesäkurpitsa

pala purjosipulia

1 rasia kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa appelsiinista neljä siivua, ilman kantapaloja. Leikkaa fenkoli, kurpitsa, ja purjosipuli haluamaasi muotoon. Halkaise tomaatit.

Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla.

Esilämmitä grilli. Revi vahvasta foliosta neljä palaa ja levitä ne työpöydälle. Ripottele hieman oliiviöljyä folion päälle. Levitä sitten vihannekset foliopalojen päälle, jokaiseen nyyttiin saman verran kasviksia. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla.

Asettele kalafileet kasvisten päälle. Laita kalafileiden päälle pari nokaretta pehmeää voita.

Grillaa appelsiinisiivut ja asettele ne kala-vihannesnyyttiin päällimmäiseksi. Sulje kala-vihannestaskut folion avulla, taittaen reunat ylöspäin, jotta nesteet pysyisivät taskussa. Grillaa kala-vihannestaskuja n. 15 minuuttia (ei täydellä teholla). Anna raaka-aineiden vetäytyä taskuissaan pari minuuttia grillaamisen jälkeen.

Tarjoile kala esimerkiksi grillattujen uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera.

Pro Kalan kalarieska sopii hyvin vaikka iltapalaksi.

1 isohko rieska

leipärasvaa

3–4 salaatinlehteä

n. 1 dl kypsää kalaa, esim. friteerattuja muikkuja tai purkitettua kalaa esim. särkeä tai muikkua

pala kurkkua

1 porkkana raastettuna

½–1 dl raejuustoa

Mausteeksi: yrttejä, paprikaa tai chiliä

Lisäksi: maustettua kermaviiliä

Valmistusohje

Voitele rieska kevyesti rasvalla. Levitä päälle salaatinlehdet ja niiden päälle valitsemasi kala. Ripottele pinnalle ohuiksi suikaleiksi leikattu kurkku ja porkkanaraaste, raejuusto ja mausteet. Voit ripauttaa räppiin kastikkeeksi maustettua kermaviiliä. Kääri leipä varovasti rullalle.

Syömisen helpottamiseksi kietaise leivän ympärille lautasliina.


Mietityttääkö perkaaminen?

Katsomo-video ei ole saatavilla


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme