Mainos
Mainos

Terveysjogurtit pelkkää huuhaata? Tutkimus paljastaa totuuden probioottijuomista

Probioottiset juomat ja jogurtit, joiden sanotaan olevan hyväksi niin ruoansulatukselle kuin kehon immuunijärjestelmälle, eivät tanskalaistutkimuksen mukaan tarjoile väitettyjä terveysvaikutuksia.

Probioottisten juomien ja jogurttien markkinoilla liikkuu arviolta 20 miljardia puntaa. Tutkijoiden mukaan juomien terveyshyödyistä ei ole olemassa vakuuttavaa tutkimusnäyttöä, kertoo Daily Mail.

Probioottisten juomien sanotaan sisältävän vatsaystävällisiä bakteereja, jotka auttavat pitämään vatsan bakteeritasapainon kunnossa. Juomien on hehkutettu toimivan niin ylipainon, ärtyneen suolen oireyhtymän kuin jopa syövän ehkäisemisessä ja hoidossa.

Tanskalaistutkijoiden laaja katsaus osoittaa, että kuudessa tutkimuksessa seitsemästä juomat ja jogurtit eivät vaikuttaneet vatsan bakteeristoon. Yhden tutkimuksen mukaan bakteeristossa tapahtui pientä muutosta, mutta kyse voi olla tutkimuksen epäluotettavuudesta.

Kööpenhaminan yliopiston tutkijat sanovat katsauksensa osoittavan, ettei probioottituotteiden terveysvaikutuksista terveisiin aikuisiin ole vakuuttavaa tutkimusnäyttöä.

Tanskalaistutkimuksen tulokset tukevat vuonna 2014 Lontoon University Collegessa tehtyä tutkimusta. 

Lähde: Daily Mail


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme