Mainos
Mainos

Tieteen avulla onnistut taatusti: Näin tiedät, kuinka kypsä kananmuna on – joka kerta!

Kananmunan keittoajasta puhutaan paljon, mutta miltä minkäkin verran keitetty kananmuna oikeastaan näyttää, ja mikä onkaan paras tapa kypsentää kananmuna?

Kananmunan keittäminen ei ole niin helppoa kuin luulisi, mikä johtuu kananmunan rakenteesta, joka jakautuu kahteen: keltuaiseen ja valkuaiseen. Jos tarkkoja ollaan, keltuaista ja valkuaista tulisi kypsentää eri lämpötiloissa, jotta lopputuloksesta tulisi täydellinen. Valkuaiselle optimaalinen kypsennyslämpötila on 82 astetta ja keltuaiselle 77 astetta.

Amerikkalainen kokki J. Kenji Lopez-Alt käytti tiedettä apunaan löytääkseen täydellisen tavan keittää kananmunat. Hän laittoi ison kasan kananmunia kiehumaan 30 sekunniksi, ja lisäsi sen jälkeen veteen pari jääkuutiota viilentääkseen veden lämpötilaa. 30 sekunnin välein hän otti yhden kananmunan pois vedestä. Kuvasta näkyvät tulokset.

Kuvasta on helppo löytää itse eniten miellyttävä rakenne. Katso siis kuvaa ja hyödynnä Lopez-Altin kypsennystapaa ja saat juuri sinulle täydellisen kananmunan!

Lähde: Bright Side


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme