Mainos
Mainos

Tiesitkö? Fazerin suosikkisuklaa valmistuu valueristä – tuote syntyi rikkinäisistä liköörikonvehdeista

Da Capo on Fazerin vanhin suklaapatukka, mutta tiesitkö, että se oli alkujaan uusiotuote?

Da Capo -suklaan tarina alkoi sata vuotta sitten, kun Fazerilla haluttiin hyödyntää rikki menneitä liköörikonvehteja.

– Sen takia tuotteen nimi on Da Capo, joka tarkoittaa musiikkitermiä alusta uudelleen, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo.

Rikkinäisisiä konvehdeista valmistettiin täytemassa, ja suklaamassaan lisättiin hieman Rhum Martinique -rommia tasoittamaan liköörin makua.

Da Capo -suklaaseen hyödynnetään valueriä

Samaa rommia käytetään edelleen, mutta suurin osa alkoholista haihtuu, kun täytemassa lämmitetään 100-asteiseksi.

Da Capoa myytiin vuoteen 1939 asti paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Vuonna 1949 siitä tuli Fazerin ensimmäinen suklaapatukka.

Eerola kertoo, että kierrätysajatus on valmistusprosessissa edelleen mukana.

– Vaikka resepti on toki vakioitu, siinä hyödynnetään yhä edelleenkin sellaisia valueriä, jotka eivät päädy ulkonäkövirheiden takia myyntiin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme