Mainos
Mainos

Tiesitkö? Joka kodin raaka-aine taltuttaa chilin tulisuuden

Alkaako ihoa polttelemaan chilin käsittelyn jälkeen? Näppärällä niksillä suojaat ihosi.

Ennen kuin alat paloitella chilejä, hiero hieman kasviöljyä käsiisi. Tämä luo ihollesi suojan, joka estää sitä imemästä itseensä chilien tulisuutta ja aromeita – ja vältyt polttavalta tunteelta iholla. Muista kuitenkin olla varovainen: öljyisissä käsissä veitsi saattaa tuntua turhankin liukkaalta.

Voit toki käyttää myös hanskoja chiliä käsitellessäsi, mutta jos niitä ei ole käden ulottuvilla, on öljykikka kätevä apu ruoanlaittajalle.

Öljyllä voit myös hoitaa kätesi jälkikäteen, jos olet käsitellyt paljain käsin tulista paprikaa. Koska chilin sisältämä kapsaisiini on rasvaliukoista, öljyllä pesu auttaa irrottamaan sen iholta. Pese tämän jälkeen kädet vielä saippualla.

Tiesitkö muuten, että nopein tapa irrottaa siemenet chilipaprikasta on halkaista se puoliksi pituussunnassa ja kaapia teelusikalla siemenet pois yhdellä kaapaisulla?

Kaipaatko lisää tietoa chilin eri voimakkuuksista ja lajikkeista? Katso video!

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme