Mainos
Mainos

Tiesitkö? Kaikki viinit eivät sovi vegaaneille

Monille saattaa tulla yllätyksenä, että kaikki viinit eivät sovi vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Kaikki tietävät, että viini valmistetaan rypäleistä. Harva on kuitenkaan tietoinen siitä, että valmistusvaiheessa viiniin sekaan saatetaan lisätä valmistusprosessia nopeuttavia, eläinperäisiä ainesosia.

Vapaaehtoinen merkintä takaa vegaanisuuden

Nuori viini sisältää luonnollisesti jonkin verran proteiineja, jotka saavat viinin näyttämään helposti samealta. Nämä proteiinit voidaan poistaa viinistä suodattamalla tai antamalla ajan hoitaa tehtävänsä, mutta aina näin ei ole, vaan avuksi saatetaan ottaa kirkastamisprosessia nopeuttavia ainesosia.

Kaikkien on hyvä tiedostaa, että osa näistä viinin kirkastamiseen käytettävistä ainesosista on eläinperäisiä. Näitä ovat esimerkiksi maitoperäinen kaseiini, kananmunan valkuainen, luujauho, kalaliima ja liivate. Ennen vanhaa viinejä saatettiin kirkastaa myös verellä, mutta nykyisin tämä keino on kielletty.

Jos haluat taata, että viinisi on sataprosenttisen vegaaninen, kannattaa valita viini, jonka kyljestä löytyy vegaanisuudesta kertova vapaaehtoinen pakkausmerkintä. Vegaanisen ruokavalion suosion myötä yhä useampi valmistaja on ottanut merkin käyttöön omien vegaanisten viiniensä kohdalla. 

Lähteet: Metro, Alko 

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme