Mainos
Mainos

Tiesitkö? Kananugetteja voi tehdä myös kotona – kokeile herkullista reseptiä!

Kun teet kananugetit itse, tiedät taatusti mitä ne sisältävät. 

Fox News -sivusto julkaisi huippukokki James Briscionen reseptivinkin, jonka avulla valmistat itse herkullisia kananugetteja. 

Nugetit valmistetaan kanan rintapaloista ja pilkotaan ensin palasiksi, minkä jälkeen ne soseutetaan tehosekoittimen avulla ja uppopaistetaan kullankeltaisiksi. 

Kotitekoiset kananugetit

(n. 12 nugettia)

450 grammaa kanan rintafilettä
0,5 dl kylmää vettä
2 tl suolaa
1 tl sipulimaustetta
1 tl sinappijauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl valkosipulijauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja (+ nugettien jauhottamiseen tarvittava määrä jauhoja, noin 2 dl)
1 kananmunankeltuainen
1,2 dl kylmää soodavettä

Rypsiöljyä tai muuta uppopaistamiseen soveltuvaa öljyä

1. Pilko kana pienemmiksi paloiksi ja soseuta se sauvasekoittimen tai tehosekoittimen avulla. 

2. Lisää vesi, suola, sipulimauste, sinappijauhe, mustapippuri ja valkosipulijauhe ja sekoita uudestaan kunnolla tahnaksi. 

3. Muotoile tahnasta pieniä palleroita ja asettele ne leivinpaperin päälle. Kun olet tehnyt pallerot valmiiksi, aseta toinen leivinpaperi niiden päälle ja paina kevyesti, jotta palleroista tulee nugetin muotoisia. 

4. Laita nugetit kylmään jähmettymään ja valmista sillä välin jauheseos. 

5. Laita erilliseen kulhoon 2,5 dl vehnäjauhoja, kananmunankeltuainen ja soodavesi ja vispaa taikinaksi. 

6. Pyörittele nugetit vehnäjauhossa ja dippaa ne taikinassa, minkä jälkeen uppopaista niitä 6–8 minuuttia noin 180–190 asteisessa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Muista olla varovainen öljyn kanssa ja pidä lähellä kattilankansi ja sammutuspeite. Öljyä ei saa kuumentaa liikaa, eikä sinne saa missää nimessä lisätä vettä. 

7. Nauti höyryävän kuumina suosikkidippisi kanssa!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme