Mainos
Mainos

Tiesitkö? Näin lihasta tulee proteiinipitoisempaa

Ihanteellinen määrä proteiinia on 30 grammaa per ateria. Lautasmallina kuvattuna neljäsosa lautasesta pitäisi olla proteiinin lähdettä. 

Painonhallitsijat, aktiiviliikkujat ja vanhukset tarvitsevat proteiinia yleensä enemmän kuin tavalliset toimistotyöläiset. Liian vähäinen proteiininsaanti vähentää elimistön lihaskudoksen määrää. 

Proteiinia saat kätevästi esimerkiksi lihasta. Kypsennettäessä lihan proteiinipitoisuus kasvaa, koska lihasta poistuu rasvaa ja nestettä. Liha onkin moneen muuhun proteiininlähteeseen, esimerkiksi pähkinöihin ja joihinkin kaloihin verrattuna varsin vähärasvainen proteiininlähde.

– Liha ei ime itseensä rasvaa kypsennettäessä. Toki, jos pihvin esimerkiksi leivittää, niin se kyllä imee itseensä rasvaa, toteaa kertoo HKScan Finland Oy:n ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen.

10g proteiinia on mm. seuraavissa:

  • n. 30 g kypsää broilerin fileetä
  • n. 40 g paistettua jauhelihaa
  • n. 40 g paistettuja lihasuikaleita
  • n. 50 g (n. 4 viipaletta) kokolihaleikkelettä
  • n. 70 g (3 kpl) lihapyöryköitä
  • n. 100 g (2½ kpl) nakkeja
  • n. 80 g (1½ kpl) keitettyä kananmunaa
  • n. 100 g (½ purkkia) maitorahkaa
  • n. 2½ dl (n. 1½ lasia) maitoa
  • n. 35 g (3 viipaletta) juustoa
  • n. 60 g (1 dl) pähkinöitä
  • n. 55 g keitettyä soijarouhetta
  • n. 125 g tofua
  • n. 3½ dl (2 lasia) soijajuomaa
  • n. ½ kg paistettuja sieniä
  • n. 100 g (3½ palaa) leipää
  • n. 50 g paistettua kirjolohifileetä
  • n. 80 g (3 kpl) kalapuikkoja

Lähde: HKScan Finland 

MTV LIFESTYLE

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme