Mainos
Mainos

Tiesitkö? Näin saat graavattua lohen nopeasti – "otetaan kaikki konstit käyttöön"

Kokki Marcos Gois opasti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten lohi graavataan pikaisesti.

Haluatko hyvää graavilohta nopeasti? Lohi graavaantuu jääkaapissa muutamassa tunnissa, jos sen hautaa kunnolla suola-sokeriseokseen, vinkkaa Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois.  

–  Moni ehkä levittää vaan graavin sille kalan toiselle puolelle ja nahan kiinni. Se on aika helppo ja mukava leikata, Marcos Gois kertoo.

Pikagraavattu lohi valmistuu kuitenkin ilman nahkaa.

–  Nyt otetaan kaikki konstit käyttöön ja nopeutetaan prosessia. Tehdään suolasta ja sokerista peti ja sitten levitetään loppu graavi krouvisti päälle, mahdollisimman tasaisesti. Myös kalan päätyihin laitetaan seosta. Haudataan se kala sinne kunnolla, hän jatkaa.

Tämän jälkeen kala laitetaan jääkaappiin tekeytymään 2-3 tunniksi.

Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin

Tämä graavilohi syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta esimerkiksi lehtikaalin- tai sydänsalaatinlehdeltä nautittuna. Nappaa myös naposteluvinkit itsenäisyyspäivään!

Pikagraavattu lohi

  • 500 g nahatonta lohifileetä
  • 100 g suolaa
  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina

Sinappi-tilli dressing

  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl Dijon- sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

  • Lehtikaalinlehtiä
  • Sydänsalaatti
  • Hapankorppua tms

Valmistusohje

Sekoita suola, sokeri, sitruunankuori ja fenkolinsiemenet. Laita astian pohjalle puolet suola-mausteseoksesta ja nosta lohipala sen päälle. Lisää loppu suolaseos lohifileen päälle ja hiero myös sivuille, jotta kala graavaantuu tasaisesti kauttaaltaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi. Huutele tämän jälkeen kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Tarjoile ohuina viipaleina lehtikaali- tai sydänsalaattikuppien täytteenä ja viimeistele sinappi-dressingillä.

Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.

Naposteltavat:  

1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)

Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä

2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)

Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää

3. Vaaleat piparit murotaikinasta

Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria

4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä

Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme