Mainos
Mainos

Tiesitkö? Nämä teejuomat eivät ole oikeasti teetä

Musta tee ja vihreä tee ovat useimmille tuttuja, mutta tiesitkö mitä eroa on yrttiteellä ja hedelmähaudukkeella tai rooiboksella ja honeybushilla?

– Yrttiteessä käytetään kasvinosia, jotka sinänsä eivät ole syötäviä. Hedelmähaudukkeet on tehty syötävistä hedelmistä, marjoista tai niiden kuoriosista, kertoo Forsman Tean toimitusjohtaja Ari Santamäki.

Yrttiteen ja hedelmähaudukkeen eron huomaa usein myös väristä.

– Hedelmäteet ovat usein väriltään hyvin tummia. Yrttiteet ovat enemmän vihreän teen oloisia.

Rooibos ja honeybush eivät ole teekasveja

Rooibos tunnetaan myös nimellä punapensastee, vaikka kyseessä ei ole varsinaisesti teekasvi. Rooibos on afrikkalainen pensaskasvi, jota on käytetty haudutettuna teejuomana jo satoja vuosia.

Honeybush on rooiboksen kaltainen luontaisesti kofeiiniton teejuoma, mutta sitä kasvatetaan vähemmän kuin rooibosta.

– Honeybush kasvaa rooibosta korkeammalla. Molemmat ovat tyypillisiä aavikkokasveja. Honeybushissa on hunajaan vivahtava maku, ja siitä tulee se nimi.

Rooibos on erityisen suosittua sen terveysvaikutusten ansiosta. Juoma on luontaisesti kofeiiniton, ja se sisältää runsaasti antioksidantteja.

Myös yerba mate ja hibiscus ovat kasveja, jotka eivät kuulu teekasvien heimoon, vaikka niitä käytetään teen tavoin.

– Näitä juomia yhdistää se, että ne haudutetaan ja valmistetaan samalla tavalla. Siksi niistä käytetään nimitystä yrttitee.

Millainen on kahvin matka tehtaalta kuppiisi? Katso video!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme