Mainos
Mainos

Tiesitkö? Nämä terveelliset ruoat voivat lihottaa

Lue lista raaka-aineista, joihin painonpudottajan kannattaa suhtautua pienellä varauksella!

Korkea kalorimäärä on sinänsä toisarvoista, jos ruoka on muuten terveellistä ja ravitsevaa. Jos tavoitteenasi on kuitenkin pudottaa painoa, joudut kiinnittämään huomiota myös terveellisiksi miellettyjen ruokien syömistahtiin. Listasimme 13 ruokaa, joissa on terveellisyydestään huolimatta yllättävän korkea määrä kaloreita.

Avokado

Avokadossa on paljon kuituja, hyviä rasvoja ja antioksidantteja. On ehdottomasti suositeltavaa lisätä ruokavalioon vähän avokadoa. Avokado on positiivisesta maineestaan huolimatta yllättävän kaloripitoinen herkku: yksi avokado voi sisältää jopa 300 kaloria. Lisää avokadoa huoletta salaatin joukkoon, mutta älä popsi kolmea avokadoa päivässä tavallisten aterioidesi päälle.

Pähkinät

Pähkinöissä on paljon terveellisiä omega 3 -rasvahappoja, E-vitamiinia, proteiinia ja kuitua, mutta ikävä kyllä myös paljon kaloreita. Esimerkiksi sadassa grammassa manteleita on yli 600 kaloria. Voit napostella pähkinöitä aina välillä, mutta älä ota pähkinäpussillisesta päivittäistä tapaa! 

Kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät sisältävät ihan saman ravintosisällön, kuin tuorekin hedelmä, niistä on vain poistettu vesi. Tämän vuoksi niiden kalorimäärä moninkertaistuu niiden painoon nähden. Esimerkiksi 100 grammassa rusinoita on melkein 300 kaloria. Mikset söisi kuivatun hedelmän sijasta tuoretta versiota? 100 grammassa viinirypäleitä on vain 70 kaloria. 

Tumma suklaa

Tumman suklaan terveyshyötyjä on hehkutettu jo pitkään. On kuitenkin huomattavan tärkeää, millaista tummaa suklaata syöt. Mitä korkeampi kaakaopitoisuus suklaassa on, sitä vähemmän siinä on sokeria. Jos haluat silloin tällöin herkutella tummalla suklaalla, valitse mahdollisimman kaakaopitoinen suklaapatukka.

Smoothiet

Kauppojen hyllyt ovat täynnä muka-terveellisiä smoothiepulloja, joissa luvataan kissan kokoisilla kirjaimilla, että ne eivät sisällä lisättyä sokeria. Oletko koskaan miettinyt, miksi ne silti maistuvat niin makealta? Yhteen smoothiepulloon puristetaan ja prosessoidaan niin paljon hedelmää, että hedelmässä luontaisesti olevaa hedelmäsokeria eli fruktoosia päätyy pulloon melkoinen määrä. Fruktoosi on ihan yhtä epäterveellistä sokeria kuin tavallinen sakkaroosi.

Valmista smoothiesi mieluummin itse kotona, niin tiedät tarkalleen, mitä se sisältää. Käytä ainesosina tuoreita hedelmiä ja luonnonjogurttia!

Lounassalaatit

Salaatti on muuten mainio ja terveellinen lounas, mutta se voi sisältää paljon piilotettuja kaloreita. Majoneesipohjaiset kastikkeet ovat pahin kalorien tuplaaja. Esimerkiksi raikkaassa caesarsalaatissa voi helposti olla yli 1000 kaloria per annos. 

Erikoiskahvit

Tavallisessa pannukahvissa ja espressossa on paljon hyödyllisiä antioksidantteja. Kahvin piristävä vaikutus voi myös auttaa jaksamaan kuntosalilla tai lenkillä. Älä kuitenkaan huijaa itseäsi kaloripitoisella erikoiskahvilla. Täysmaitoon tehdyssä lattekahvissa voi olla yli 300 kaloria ja 15 grammaa rasvaa. Kauppojen jääkahvijuomat sisältävät myös yleensä runsaasti lisättyä sokeria.

Jogurtti

Maustamaton luonnonjogurtti on erinomainen aamiainen painonpudottajalle. Sen sijaan sokeripitoiset, maustetut jogurtit ovat painonpudottajan pahin vihollinen. Iso kupillinen kermaista marjajogurttia voi sisältää yhtä paljon kaloreita kuin jäätelö.

Sushi

Sushi vaikuttaa raikkaalta ja terveelliseltä illallisidealta, koska siinä on mukana terveellistä kalaa. Kala on todella terveellistä ja vähäkalorista, mutta sushin sisältämä valkoinen riisi ei. Lisäksi sushin kanssa tulee yleensä nautittua runsaasti suolaista soijakastiketta, joka voi aiheuttaa turvotusta.

Jäätee

Tee sisältää paljon terveellisiä antioksidantteja, mutta pullotetussa jääteessä on lisäksi valtava määrä sokeria. Valmista mieluummin jääteesi itse kotioloissa!

Proteiinipatukat

Proteiinipatukat sopivat paljon urheilua harrastaville, mutta muille ne tarkoittavat lähinnä runsaasti ylimääräisiä kaloreita ja sokeria.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme