Mainos
Mainos

Tiesitkö tämän jauhelihasta? Tuoreella ja vakuumipakatulla yksi merkittävä ero

Tuore tiskiltä ostettu jauheliha eroaa vakuumipakatusta versiosta säilyvyydellään.

Moni suomalainen ostaa jauhelihansa valmiiksi suojakaasuun pakattuna, jolloin tuotteen säilyvyysaika on myös pidempi. Jos kuitenkin ostat jauhelihan tuoretiskiltä, on syytä muistaa yksi seikka: jauhelihan säilyvyysaika on huomattavasti lyhyempi kuin muun lihan. Jauheliha onkin Eviran mukaan syytä valmistaa heti ostopäivänä, eikä jättää jääkaappiin useamman päivän ajaksi odottamaan kokkaushetkeä.

Kun valmistat jauhelihaa, älä maistele sitä raakana, vaan kypsennä maistiaispala aina mikroaaltouunissa tai paistinpannulla.

Näin parannat lihan säilyvyyttä

Liha pilaantuu helposti, jos vaadittavasta hygieniatasosta ei pidetä huolta. Näin saat lihan säilymään mahdollisimman tuoreena:

1. Säilytä lihaa aina jääkaapin kylmimmässä osassa peitettynä. Älä anna kylmäketjun katketa tai lihan seisoa pitkään esimerkiksi auringossa.

2. Säilytä raaka liha ja valmiit ruoat erillään.

3. Kun käsittelet lihaa, pidä huolta, että välineet ja leikkuulaudat ovat puhtaita.

4. Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen kuin alat kypsentämään sitä.

5. Valmista tuoretiskiltä ostettu jauheliha heti ostopäivänä.

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme