Mainos
Mainos

Tiesitkö? Tämän vuoksi pinaattikeiton kanssa tarjoillaan kananmuna

Pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa on vakiintunut ruokayhdistelmä yli sadan vuoden takaa.

Pinaattikeiton joukkoon on lisätty kovaksi keitetty kananmuna jo 1900-luvulla. Tämän ajan suomenkielisissä reseptikirjoissa neuvotaan tarjoilemaan pinaattikeitto rikottujen kananmunien kanssa tai suurustamaan keitto keltuaisella. Syy neuvon takana on yksinkertainen: Näin sopasta tulee maukkaampaa.

Maun lisäksi kananmunan lisäämistä pinaattikeittoon perustellaan ravitsemuksellisilla ja ulkonäöllisillä syillä. Vuonna 1952 painetussa Kodin keittiötieto -kirjassa todetaan, että keitetty kananmuna keiton kylkiäisenä tekee annoksesta ravitsevamman, maukkaamman ja miellyttävämmän näköisen.

Ajan myötä keitetty kananmuna on vakiinnuttanut asemansa pinaattikeitossa kylpijänä, eikä munaa ole syytä jättää pois vastaisuudessakaan, mikäli mielii saavansa soppapäivänään Kippari-Kallen voimat. Pinaattikeitto itsessään kun sisältää vain pari grammaa lihasten vaatimaa proteiinia sataa grammaa kohden.

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme