Mainos
Mainos

Tiesitkö? Yllättävä ainesosa tekee pekonista entistä maukkaampaa

Tiesitkö, että pekonista voi tehdä vieläkin parempaa? Ja että se tapahtuu oluen avulla? 

PopSugars-sivusto vinkkaa oluella glaseeratun pekonin tekevän maistuvasta possuherkusta vieläkin mehevämpää. 

Oluella glaseerattu pekoni:

0,6 dl hunajaa
0,6 dl vaahterasiirappia
1,2 dl tummaa lager-olutta (esim. Samuel Adams Boston Lager)
0,5 rkl karkeaa vanhan ajan sinappia
0,5 rkl sinappijauhetta (esim. Colman's)
8 siivua pekonia


1. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen ja levitä leivinpaperi uuninpellin päälle. 

2. Sekoita hunaja ja siirappi ja lisää se pienikokoiselle paistinpannulle, paista keskilämmöllä kunnes seos kuplii. Alenna paistolämpötilaa ja hauduta kevyellä lämmöllä noin 3–4 minuuttia. Lisää olut ja hauduta edelleen, kunnes noin puolet seoksesta on poissa. Ota pois liedeltä ja sekoita nopeasti sinapit joukkoon. 

3. Laita pekonit leivinpaperin päälle ja levitä vielä pekonien päälle toinen paperi. Paista noin 14–15 minuuttia. 

4. Painele pekonia talouspaperilla, jotta suurin osa rasvasta tarttuu siihen. Sudi pensselin avulla glaseerauskastike pekonien päälle ja paista vielä 135 asteessa 40–45 minuuttia. 

5. Tarjoile välittömästi siten, että glaseerattu puoli on ylöspäin. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme