Mainos
Mainos

Tiesitkö? Yllättävällä kikalla saat salaatista raikkaan ja rapean

Suomen kokkimaajoukkueen konsultti Aki Kinnunen kertoo, miksi jäävettä kannattaa hyödyntää salaatin valmistamisessa.

Mikä olisikaan nautinnollisempaa kuin raikkaan ja rouskuvan salaatin syöminen? Kyllä tuoreen raikas salaatti aina nuupahtaneen salaatin syömisen voittaa. Onneksi kätevällä vinkillä salaatista saakin nopeasti raikkaan ja rapean:

Suomen kokkimaajoukkueen kokki Aki Kinnunen kertoo, että salaatti nahistuu pikkuhiljaa heti siitä hetkestä lähtien, kun se on nostettu maasta. Mies vinkkaakin, että salaatti kannattaa laittaa hetkeksi jääveteen ennen kuin ryhdyt kokkaamaan.

– Kun salaatti laitetaan veteen, niin se rapeutuu, koska se saa vettä. Salaatti voi hetkellisesti paremmin, mies kertoo.

Samalla salaatti tulee kätevästi myös pestyä, joten ylimääräistä kokkausaikaa tämä vaihe ei vaadi. Mutta onko veden siis todella oltava jäävettä?

– Mielellään ihan jäävettä, mutta kyllä kylmäkin käy, kokki kertoo iloisesti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme