Mainos
Mainos

Tietyt ihmiset rakastavat rasvaista ruokaa – tästä se johtuu

Muutos tietyssä geenissä saa jotkut ihmiset rakastamaan rasvaista ruokaa enemmän kuin sokerista.

Cambridgen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset, joilla on virhe MC4R-geenissä, himoitsevat rasvaista ruokaa. Heidän mieleensä ovat erityisesti rasvainen curryruoka. Sokeriset ruoat eivät kuitenkaan ole heidän mieleensä.

Tutkimuksessa oli mukana 54 vapaaehtoista, joiden annettiin syödä intialaista kanakormaa buffetissa. Buffetissa oli kolmea eri kanakormaa, jotka kaikki maistuivat samalta, mutta niissä oli eri määrä rasvaa. Henkilöt, joilla oli virhe MC4R-geenissä, söivät kaikista rasvaisimman annoksen.

Seuraavaksi koehenkilöille tarjottiin jälkiruokaa, joissa osiin annoksissa oli lisätty kaksinkertainen määrä sokeria. Ne, joilla oli virhe kyseisessä geenissä pitivät enemmän vähäsokerisemmasta vaihtoehdosta. He myös söivät jälkiruokaa vähemmän kuin muut.

Kyseinen geenivirhe on tutkittu olevan noin yhdellä ihmisellä sadasta. Geenivirhe altistaa myös lihomiselle. Tutkija Sadaf Farooqin mielestä lihominen voi johtua siitä, että sama määrä rasvaista ruokaa sisältää kaksinkertaisen määrän kilokaloreita verrattuna makeaan vaihtoehtoon.

Farooqi sanoo myös, että tällä ilmiöllä voi olla yhteyttä siihen, että ruokaa ollessa vähän tarjolla on parempi saada energiaa, jota keho pystyy varastoimaan pahan päivän varalle. Rasva voi ruoan puutteessa olla eloonjäämisen kannalta siis parempi kuin sokeri.

Lähde: Dailymail 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme