Mainos
Mainos

Tiikerijäätelö on ihastuttanut suomalaisia vuosikymmeniä – näin teet klassikkojäätelöä itse!

Tiikerijäätelö on vuosikymmenien takaa tuttu jäätelö, johon raikasta makua tuo appelsiinimarmeladi. Tiesitkö, että tiikerijäätelöä voi valmistaa myös itse kotona?

Raikkaan tiikerijäätelön herättämiä muistoja voi herätellä valmistamalla klassikkojäätelöstä kotikutoista versiota – jonka toteuttamiseen ei tarvita jäätelökonetta. Valion nettisivuilla paljastetaan resepti, jonka makumaailma mukailee tuttua jäätelöherkkua – ja joka on helppo toteuttaa kotioloissa!

VINKKI: Tiikerijäätelöstä voi valmistaa myös itse tehdyn jäätelökakun, jos vuoan vuoraa kelmulla ennen jäätelöseoksen kaatamista. Kun kakku on jäätynyt, on se helppo kumota tarjouluastialle kelmun avulla. Näyttävyyttä jäätelökakkuun saa lisäämällä kerroksin appelsiinimarmeladia vuoan pohjalle.

Tiikerijäätelö

4 dl vispikermaa
400 g appelsiinilla maustettua rahkaa
1 dl glukoosisiirappia
1 rkl vaniljasokeria
noin 250 g appelsiinimarmeladia

Vaahdota kerma. Lisää rahka, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita.

Kaada puolet jäätelömassasta ison muovirasian tai leipävuoan (tilavuus 1,5–1,8 l) pohjalle.

Levitä puolet marmeladista jäätelömassan päälle. Kuopaise marmeladia lusikalla jäätelömassaan, jolloin raidat levittyvät jäätelöön paremmin.

Kaada loppu jäätelömassa vuokaan. Levitä jälleen marmeladia ja toista lusikalla kuopaisut.

Pakasta kelmulla peitettynä vähintään 4 tuntia.

Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan jäätelönä tai esim. vohvelin kanssa.

Lähde: Valio

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme