Mainos
Mainos

Todellinen suomalaisten päähänpinttymä: Miksi tämä grilliruoka on järjetön suosikki vuodesta toiseen?

Pekoniin käärityt, täytetyt herkkusienet ovat olleet suomalaisten grilliruokasuosikkien joukossa jo vuosikausien ajan.

Oletko sinä jo tänä kesänä grillannut suomalaisten ikisuosikkia? Tuorejuustolla tai homejuustolla täytetyt ja usein myös pekoniin käärityt herkkusienet ovat tirisseet suomalaisten grilleissä viimeiset 20 vuotta. Kasvissyöjät grillaavat sienensä toki ilman pekonia, mutta pääajatus on sama: kannat irti herkkusienistä, täytettä sisään ja sienet grilliin!

Grillikokki Henrik ”Roope” Rehbinder ihmetteli Makuja.fi-sivustolle jo viime kesänä tätä ikibuumia. Rehbinderin mukaan koko homma on Grillimaisteri-kiertueella ihan vitsi, kun joka vuosi siellä ovat mukana "ne herkkusienentäyttäjät”

– Ajattelen aina, että ei voi olla totta, taas ne täytetyt herkkusienet, hän jatkaa. Ei täytetyissä herkkusienissä välttämättä ole mitään erityisen huonoa, mutta se on 20 vuotta ollut suomalaisen grillaajan ykkösjuttu – ja se on edelleen sitä, Rehbinder ihmetteli Makuja.fi:lle.

Näin grillaat täydelliset herkkusienet

Joka tapauksessa, grillatut herkkusienet ovat tulleet jäädäkseen ja jos niitä haluaa edelleen valmistaa kesäpöytään, kannattaa se tehdä kunnolla!

Parhaan lopputuloksen saat, kun leikkaat pienen siivun isojen herkkusienien hatusta ja käytät sitä sienien kantena. Näin täyte pysyy hyvin sienien sisällä, eivätkä sienet horju grillissä, sillä leikkuupinta on tasainen.

Täytä sienet esimerkiksi homejuustolla tai tuorejuustolla ja kääri pekoniin ennen grillaamista.

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme