Mainos
Mainos

Todellinen tosimiehen runebergintorttu: Korvaa taikina lenkkimakkaralla!

Yllätä vieraasi Runebergin päivänä ja tarjoile yllätykseksi "torttuja", joiden sisältö ei ole todellakaan sitä, mitä voisi kuvitella!

Runebergintortut ovat suomalaisille tuttua herkkua, joka maistuu etenkin helmikuussa, sillä Runebergin päivää vietetään 5.2. Jos perinteinen torttu ei maistu, voi klassikkoleivonnaisesta loihtia myös lenkkimakkarasta valmistettuja versioita, jotka yllättävät taatusti syöjänsä!

Runebergin Sininen

1 pkt lenkkimakkaraa (esim. HK Sininen)
2 rkl majoneesia
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia

Kuori Sininen ja leikkaa se sopivan mittaisiin pätkiin. Kuumenna pätkät 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia ja anna makkaroiden hieman jäähtyä.

Sekoita sinappi majoneesiin. Pursota pinnalle koristelut sinappimajoneesista ja ketsupista.

Nauti asianmukaisella arvokkuudella!

Runebergintorttu nautitaan perinteisesti ryypyn kanssa

Runebergintorttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkujaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Makean tortun nimi tulee siitä, että kansallisrunoilijamme Johan Ludvig Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa. Runebergin torttuja tarjotaan perinteisesti Runebergin päivänä 5.2.

Lähde: Hookoo.fi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme