Mainos
Mainos

Top Chefissa loihdittiin kouluruokaa – katso viikon voittajaresepti

Tällä viikolla Top Chef -kandidaatit saivat maistaa palasen lapsuuttaan, kun tehtävänä oli luoda lapsille kouluruokaa rajoitetusta budjetista.

Parhaan annoksen loihti tuomareiden mielestä Jouni, joka teki oman version legendaarisesta tillilihasta. Muistatko sinä vielä, miltä tuo kiistelty ruoka kouluaikoina maistui?

Tilliliha 8 hengelle

1 kg häränrintaa
2 kpl sipulia
2 kpl porkkanaa
50 g piparjuurta
3 kpl sitruunan kuoren palaa
2 l kylmää vettä
6 kpl valkopippureita
tillin varsia

Laita liha kattilaan, lisää päälle kylmä vesi ja laita kiehumaan. Poista vaahtoa pinnalta. Lisää muut ainekset ja keitä 2 tuntia.

Siivilöi liemi ja keitä kasaan, kunnes 1 l jäljellä.

60 g voita
60 g vehnäjauhoa

Tee roux (suurusvoista ja vehnäjauhoista sulattamalla voi ja lisää joukkoon jauhot) ja lisää kuuma liemi voi-jauhoseoksen joukkoon vähitellen, kokoajan sekoittaen ja kypsennä kastiketta noin 15 minuuttia.

2 ruukkua tilliä

Ryöppää tillit ja sekoita blenderissä veloutén kanssa.

Kuutioi liha ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Sitruunaperunamuhennos

10 kpl rosamundia
150 g voita
1 kpl sitruunan mehu ja kuori
suola ja mustapippuri

Kypsennä rosamundat kuori päällä 180° uunissa noin 45-55 minuuttia. Koverra perunoiden sisus sekoitusastiaan ja murskaa perunat haarukalla tai lusikalla. Lisää joukkoon sulatettu voi, sitruunan kuori ja mehu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme