Mainos
Mainos

Torttutaikinalevyistä superherkullisia miniviinereitä – tätä reseptiä kannattaa kokeilla!

Mietitkö, mitä makeaa tarjoaisit kahvittelemaan saapuville vieraille? Tämä resepti kannattaa ottaa testiin!

Entisaikoihin viinerikulttuuri kukoisti ja kahvin seurana oli hyvin tavanomaista tarjoilla erilaisia, herkullisia viinereitä, jotka oli täytetty hedelmä- tai marjamarmelaideilla. Yllätä vieraasi ja tarjoile heille ensi kerralla herkullisia miniviinereitä!

Viinerit voi koristella halutessaan piparkakkujen pinnalta tutulla pikeerillä. Odota kuitenkin ennen koristelua kärsivällisesti siihen saakka, että viinerit ovat täysin jäähtyneitä, jotta koristelut eivät sula lämpimien viinerien päälle

Koristepikeeri

1 valkuainen
2–3,5 dl tomusokeria
1/2 tl sitruunamehua

Sekoita ainekset yhteen ja lusikoi pursotinpussiin. Koristele.

Aprikoosi-vanilja-miniviinerit

1 kg torttutaikinalevyjä
2 prk aprikoosimarmeladia
vaniljakreemiä

Valmista ensin vaniljakreemi.

Vaniljakreemi 

4 dl kermaa
4 munankeltuaista
1 rkl kidesokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kerma, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä paksuksi, ilmavaksi kreemiksi, vatkaa koko ajan voimakkaasti pohjaa kohti. Jäähdytä kreemi ja mausta vaniljasokerilla. 

Leikkaa jokainen torttutaikinalevy n osaan. 

Lusikoi aprikoosimarmeladia pursotinpussiin tai pieneen pakastepussiin, jonka kulma on leikattu auki. Pursota marmeladia jokaiselle torttutaikinalevyn palaselle.

Lusikoi vaniljakreemiä pursotinpussiin tai pieneen pakastepussiin, jonka kulma on leikattu auki. Pursota valniljakreemiä viinereihin aprikoosihillon rinnalle.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Koristele pikeerillä.

Herkuttele!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme