Mainos
Mainos

Totta se on! Yhdellä pienellä muutoksella hurja vaikutus – rasva palaa ja kilot karisevat

Laihduttaminen on loppujen lopuksi pelkkää matematiikkaa: Se paljonko kilokaloreita päivän aikana syöt, vaikuttaa siihen, kuinka paljon laihdut. Silläkin on kuitenkin väliä, syötkö päivän aikana nautitut kalorit yhdellä kertaa vai ripotellen, kertovat tutkijat.

Erityisesti aamupalaa on ravitsemusasiantuntijoiden toimesta hehkutettu yleensä päivän tärkeimpänä ateriana. Nyt tutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että laihduttajien kannattaisi panostaa erityisesti lounaaseen.

Syö eniten lounaalla

Jos lounaasta tekee päivän isoimman aterian, se tehostaa tutkitusti rasvanpolttoa ja auttaa laihtumaan. Yli 80 naisen tutkimuksessa lounaaseen panostaneet laihtuivat 12 viikon aikana keskimäärin kuusi kiloa.

Ravitsemusasiantuntija Leslie Langevin suosittelee syömään jopa 40 prosenttia päivän energiatarpeesta lounaalla. Jos noudatat noin 1500 kilokalorin painonpudotusruokavaliota, tämä tarkoittaa 600 kilokalorin lounasta. Pidä huoli, että päivän jokainen ateria sisältää proteiinia, kuitua ja terveellisiä rasvoja.

Lähde: Popsugar

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme