Mainos
Mainos

Totuus raa'asta kanasta – kypsyyden voi todeta varmasti vain yhdellä tavalla

Amerikkalaisasiantuntija kannustaa hankkimaan lihalämpömittarin, mikäli kanan kypsentäminen on osa ruokarutiineja. Mittari on ainoa sataprosenttisen varma keino taata se, että kana on kypsää.

Moni pelkää sitä, että kana jää ruoanlaitossa raa'aksi ja kypsentää siksi raaka-ainetta liikaa. Amerikkalainen lihaan perehtynyt fyysikko Greg Blonder kertoo, että vaaleanpunainen väri ei ole oikea mittari kertomaan, onko kana todella kypsää. Sen sijaan kypsyyden varmistamiseksi käyttöön kannattaisi hänen mukaansa ottaa paistolämpömittari.

Paistolämpömittari kertoo totuuden kanan kypsyydestä

Asiantuntija huomauttaa, että ainoa varma tapa kanan kypsyyden selvittämiseen on lihalämpömittarin käyttö. Lämpötila, jonka kanan paksuimman osan kohdalla kertoo varmasti kypsyydestä on 71–74 astetta.

Parhaiten kanan kypsyydestä voi varmistua siten, että lämpömittarin asettaa fileen tai leikkeen paksuimpaan kohtaan. Lämpötila on tärkeää tarkistaa juuri paksuimmasta kohdasta, sillä ohuemmat osat paistuvat kaikkein nopeiten.

Vaaleanpunainen väri ei välttämättä merkitse raakaa

Asiantuntija tyrmää uskomuksen, jonka mukaan väriltään vielä hiukan vaaleanpunaista kanaa ei voisi salmonellariskin vuoksi syödä. Vaaleanpunainen sävy kanassa ei Blonderin mukaan kerro siitä, että kana olisi raakaa, vaan myös kypsä kana saattaa olla väriltään hieman punertavaa.

Lähde: Fox News

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme