Mainos
Mainos

Totuus tummuneista banaaneista: Tästä syystä niitä kannattaisi syödä

Banaanit saapuvat kauppoihin usein raakoina, mutta milloin ne ovat parhaimmillaan?

Toiset haluavat nauttia banaaninsa kauniin keltaisina, joillekin parasta herkkua on ruskean pilkullinen ylikypsä banaani. Myös vihertäville banaaneille löytyy oma kannattajakuntansa.

Banaanit poimitaan raakoina, ja ne jatkavat kypsymistä vielä kaupassa ja jopa keittiön pöydällä. Banaanien kypsymistä voi tehostaa laittamalla ne samaan paperipussiin omenalohkojen kanssa.

Harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että banaanin kypsyysaste vaikuttaa maun lisäksi myös hedelmän ravintoarvoihin.

Banaanin kypsyessä hedelmälihan tärkkelys pilkkoutuu sokereiksi, jolloin hedelmäliha pehmenee ja makeutuu. Kypsä banaani nostaa siis tehokkaammin verensokeria kuin vihreä banaani. Banaanien kypsyminen nostaa myös niiden antioksidanttipitoisuutta.

Mitä kypsempi banaani, sitä parempaa se tekee kehon immuunijärjestelmälle. Ruskeapilkullinen hieman ylikypsä banaani tehostaa immuunijärjestelmää jopa kahdeksankertaisesti vihreään banaaniin verrattuna.

Kypsä banaani on myös ruoansulatuksen kannalta parempi valinta.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme