Mainos
Mainos

Totuus tutuista karkeista – näiden valmistamiseen käytetään hyönteisiä!

Ruotsalaissivusto Expressen listasi suosikkikarkit, jotka sisältävät silloin tällöin puheenaiheeksi nousevaa väriainetta, karmiinia, joka valmistetaan hyönteisistä.

Useat suomalaisillekin tutut makeiset sisältävät väriainetta, joka valmistetaan hyönteisten kuorista. Ruotsalaissivusto kokosi yhteen joukon makeisia, joista sivuston mukaan tätä väriainetta tiedetään ainakin löytyvän.

Mikä on E120?

E120 eli karmiini, kokkiniili tai karmiinihappo saadaan naaraspuolisista kokenillikirvoista. Tämä kirva asustelee Meksikossa ja Etelä-Amerikassa ja nauttii ravinnokseen kaktuksia. Hyönteisestä saadaan kirkas, punainen väri lukuisiin  makeisiin sekä virvoitusjuomiin.

Ainakin nämä makeiset sisältävät karmiinia:

Bilarit


Marmeladivadelmat


Tutit


Hyvää makumaasta

Ferrarit


Apinat


Huulet


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme