Mainos
Mainos

Tuska-festareiden erikoinen ilmiö ihmetyttänyt jo vuosia: Oluenmyynti pilvissä, järjestyshäiriöitä silti vähiten

Tuska-festivaalin kävijät juovat olutta enemmän kuin ketkään muut festarijuhlijat. 

Tuska-festivaali pyörähtää tänä viikonloppuna käyntiin jo 19. kertaa. Metalliväen yhteen keräävä festivaali saattaa näyttää ulkoapäin tummanpuhuvalta ja aggresiiviselta, mutta festivaaleilla on jo vuosia vallinnut erikoinen ilmiö. 

– Olemme markkinajohtaja oluen kulutuksessa per pää, näin meille ovat panimoalan ammattilaiset kertoneet. Jos myisimme vielä enemmän olutta, se alkaisi olla sula mahdottomuus. Silloin pitäisi saada lisää päiviä festareille, sanoo Tuskan promoottori Jouni Markkanen

Järjestyshäiriöitä Tuskassa on hurjasta oluenkulutuksesta huolimatta silti vain vähän. 

– Oluen juominen kuuluu metallimusiikkiin olennaisena osana, mutta siitä huolimatta porukka käyttäytyy hyvin. Yhtälö on erikoinen, mutta se johtuu osittain varmaan siitä, että festareilla myös syödään hyvin. Ilmiö kertoo myös porukan yhteisöllisyydestä. Joukossa on paljon korkeakoulutettuja ihmisiä, joita itse kutsun viikonloppuhevareiksi. He työskentelevät valtiollisissa hommissa, joissa ei voi olla bändipaita päällä, joten sitä korjataan sitten viikonloppuna.

– Meillä ei ole myöskään täysin vastakkain asettelevaa musiikkia, eivätkä valtavirran isoimmat trendit heilu meidän lavoillamme, Markkanen pohtii syitä vähälle järjestyshäiriöiden määrälle. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme