Mainos
Mainos

Tutkija kyseenalaistaa: Onko punaviinistä sittenkään hyötyä terveydelle?

Punaviinin terveyshyödyistä puhutaan jatkuvasti, mutta kuinka paljon punaviiniä oikeastaan tulisi nauttia, jotta terveysvaikutuksista pääsisi nauttimaan?

Punaviinin sanotaan tekevän hyvää, sillä se sisältää resveratrolia, jonka on todistettu edistävän pitkäikäisyyttä, lisäävän hyvän kolesterolin määrää, suojaavan vahingoilta valtimoissa, estävän veritulppia ja jopa suojaavan diabetekselta ja ylipainolta.

Tutkimusta resveratrolin vaikutuksesta pitkäikäisyyteen johtanut australialaistutkija David Sinclair ei kuitenkaan kehota litkimään punaviiniä terveyshyötyjen vuoksi. Sinclairin mukaan punaviiniä tulisi nauttia huimia määriä, jotta saataisiin samat määrät resveratrolia kuin mitä hiirille on tutkimuksissa syötetty.

– Jos puhutaan jonkin vahingon estämisestä tai pidempään elämisestä, tarvittaisiin sata lasillista päivässä enkä suosittelisi sitä, Sinclair sanoo.

Tunnetusta yhdysvaltalaissairaalasta, Mayo Clinicista, puolestaan kerrotaan, että alkoholin liika nauttiminen lisää riskiä korkeaan verenpaineeseen, korkeaan kolesteroliin, maksavaurioihin, ylipainoon sekä tietyn tyyppisiin syöpiin.

Alkoholia suositellaan juotavaksi korkeintaan kaksi lasillista päivässä, jotta sen haittavaikutukset eivät näkyisi. Kahdessa lasillisessa punaviiniä on kuitenkin vasta kaksi prosenttia resveratrolimäärästä, joka Sinclairin mukaan tarvittaisiin elämänkaaren pitenemiseen.

Resveratrolin terveyshyödyt kannattaakin kenties hankkia punaviiniä mieluummin vaikkapa suoraan yhdistettä sisältävistä ravintolisistä. Jos kuitenkin haluat nauttia viinisi, valitse pinot noir -punaviini, sillä siinä on resveratrolia enemmän kuin muissa viinilajikkeissa.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.com.au

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot