Mainos
Mainos

Tutkimus paljastaa: Punaviinistä löytyi taas uusi terveyshyöty

Hiljattain tehdyn amerikkalaistutkimuksen mukaan viini ehkäisee tehokkaasti keuhkosyöpäsolujen kasvua.

On jo yleisesti tiedossa, että viini on tulvillaan terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja, mutta Cancer Cell Internationalin tuoreen tutkimuksen mukaan nämä antioksidantit voivat myös estää keuhkosyöpäsolujen kasvamisen.

Ontariolaisten Brockin ja McMasterin yliopistojen tekemätutkimus tarkasteli eri tyyppisten viinien vaikutuksia vaarallisen keuhkosyövän yleisimpään muotoon, ei-pienisoluiseen keuhkosyöpään.

Tutkijat huomasivat, että punaviini esti syöpäsolujen lisäkasvun. Punaviini toimi paremmin kuin valkoviini, mutta valkoviinillä päästiin samoihin tuloksiin suurempina pitoisuuksina. Pinot Noir toimi viineistä parhaiten. Muut tutkimuksessa mukana olleet viinilajit olivat Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ja Riesling.

Aiemmatkin tutkimukset ovat osoittaneet, että viineistä löytyvä polyfenoli nimeltä resveratroli sisältää syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia.Tämä oli kuitenkin ensimmäinen tutkimus, jossa käytettiin oikeaa viiniä eikä tämän antioksidantin synteettistä versiota.


(MTV LIFESTYLE)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot