Mainos
Mainos

Tutkimus selvitti: Näin saat nopeasti palvelua baaritiskillä!

Baarien viikonlopputungoksessa juomaa saattaa joutua odottamaan huomattavasti kauemmin kuin mitä haluaisi. Miten siis onnistua kiinnittämään baarimikon huomio itseensä väkijoukon seasta? Saksalainen tutkijaryhmä on löytänyt kysymykseen vastauksen.

Saksalaiset tutkijat ovat selvittäneet sen, miten täpötäydessä baarissa saa nopeiten palvelua. Frontiers In Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan Saksalainen, Bielefeldin yliopiston tutkijaryhmä on saanut selville, että ratkaisu ongelmaan löytyy kehonkielestä.

Tutkimukset osoittivat, että baarityöntekijät reagoivat parhaiten kahdesta ei-verbaalisesta signaalista muodostuvaan toimintamalliin. Toimintamallissa asiakkaat asettuivat ensin suoraan baaritiskin eteen, ja seuraavaksi he ottivat baarimikkoon suoran katsekontaktin.

Mikäli asiakas unohti jommankumman kahdesta signaalista, baarityöntekijät kokivat, ettei asiakas yrittänyt tavoittaa henkilökunnan huomiota.

Ymmärtääkseen ihmisten baarikäyttäytymistä, tutkijaryhmä hankki videomateriaalia pubeista ja baareista eri puolilta Saksaa ja Iso-Britanniaa. Materiaalin pohjalta tutkijat pyrkivät selvittämään minkälaisia signaaleja baarikävijät juomia tilatessaan käyttivät.

Toimivin tekniikka oli tutkijaryhmän mukaan myös yleisimmin käytetty tapa saada baarimikon huomio itseensä. Muiksi, vähemmän toimiviksi, tavoiksi havaittiin muun muassa oman lompakon tuijottaminen ja tilauksen viittominen tai elehtiminen baarimikolle.

(MTV3)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot