Mainos
Mainos

Tutkimus: Tämä kallis herkku onkin pitkän elämän salaisuus?

Tuore tutkimustulos osoittaa, että tyyris gourmet-herkku hummeri saattaa sisältää pitkän iän salaisuuden, uutisoi FoxNews.com.

Äyriäisten kuolemanriski ei lisäänny näiden vanhetessa – biologi, ReadySteadyScience.com -sivuston perustaja Simon Watts, selittää ilmiön johtuvan hummereiden sisältämästä telomeraasista. Hummerin kohtaloksi voi toki koitua sairastuminen tai muut ulkoiset uhat, mutta sen oma soluaineenvaihdunta ei vanhenna sitä, kertoo Dailymail.

Telomeraasi on entsyymi joka suojaa kromosomien DNA:n päitä solunjakautumisen aiheuttamilta vaurioilta, ja mahdollistaa näin kromosomien monistumisen yhä uudelleen. Muiden elävien olioiden DNA lyhenee, mutta hummeria suojaa telomeraasi. Yhdysvaltojen Mainesta löytyi vuonna 2009 peräti 8 kiloa painava hummeri, jomka iäksi arvioitiin 140 vuotta.

Lääketieteen asiantuntijat toivovatkin, että lisätutkimukset telomeraasista saattaisivat auttaa löytämään uusia keinoja eliniän lisäämiseen ja syövän ehkäisyyn.

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme